Kinderkoláč

Autor receptu: sandra

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej. Vlejeme na plech, posypeme nasekanými orieškami a dáme pomaly piecť asi 20 minút. Ešte teplý korpus potrieme nutelou a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Vyšľaháme maslo, pridáme k takmer vychladnutému pudingu a rozdelíme ho na 2 časti.
  2. Do jednej časti pridáme roztopenú čokoládu alebo kakao a do druhej môžeme pridať trochu rumu. Na vychladnutý plát natrieme vanilkový krém, poukladáme bb keksy, natrieme čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Nakoniec vyšľaháme šľahačky podľa návodu a natrieme na koláčik. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.