Kinderkoláč
Autor receptu: sandra
8 porcií |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Bielky vyšľaháme s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej.
Vlejeme na plech, posypeme nasekanými orieškami a dáme pomaly piecť asi 20 minút. Ešte teplý korpus
potrieme nutelou a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu.
Vyšľaháme maslo, pridáme k takmer vychladnutému pudingu a rozdelíme ho na 2 časti.
- Do jednej časti pridáme roztopenú čokoládu alebo kakao a do druhej môžeme pridať trochu rumu. Na vychladnutý plát natrieme vanilkový krém, poukladáme bb keksy, natrieme čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke.
- Nakoniec vyšľaháme šľahačky podľa návodu a natrieme na koláčik. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
|