Kinder Bueno rezy (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Niekoľko variánt tu už máme, ale dobroty si treba pripomínať. Inšpirované na minibazare "Miruškou B.", mierne pozmenené a ako sa pri takom zložení dá očakávať - sladko rozplývavé ;)

24
porcií

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Došľaháme s cukrom. Pridáme múku, 8 nastrúhaných piškót, kypriaci prášok, olej a rum. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme nasekanými orechami. Pečieme do zlatista pri 180° C.
  2. Upečený plát natrieme polkou Nutelly (tj. 200 g zo 400 g balenia). Jej lacnejší variant kupujem v Lidli - porovnala som zloženie a po ochutnaní je takmer totožná.
  3. Z mlieka, Zlatých klasov, žĺtok, rumu, kryštálového a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho primiešame k vymiešanému maslu.
  4. Polovicu krému natrieme na plát. Na to ukladáme BB keksy máčané v mlieku s rumom, aby zvláčneli.
  5. Do zvyšného krému primiešame 100 g roztopenej čokolády a natrieme na plát.
  6. Nakoniec si vyšľaháme so smetafixom šľahačku, do hotovej pridáme 2 PL práškového cukru a natrieme na vrch. Dekoračne posypeme napríklad nasekanými orieškami a necháme ho troška v chlade odpočívať.
  7. A voilà - už stačí len vychutnávať :)