Pikantný šalát

Kimchi (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Kórejský pikantný šalát.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájaj na kocky, asi 3x3 cm veľké a premy ich v studenej vode. Vlož do hlbokej nádoby, pridaj soľ, dôkladne premiešaj a zaťaž niečím ťažkým, napríklad mažiarom. Po polhodine znovu premiešaj a nechaj oddychovať ďalších 30 minút. Kapusta zmäkne a pustí zo seba prebytočnú vodu.
  2. Medzičasom si priprav pikantnú kimchi kašičku. Do panvice vlej vodu a pridaj ryžovú múku. Priveď do varu, stiahni teplotu na mierne slabú a za stáleho miešania var asi 2 minúty alebo až kým hmota nestuhne na kašovitú konzistenciu. Následne pridaj cukor, čili vločky (podľa chuti a odvahy), nastrúhaný zázvor, cesnak, mrkvy, reďkovky a hrušku - všetko tiež nastrúhané. Zalej sójovou omáčkou a prihoď mladú cibuľku - nakrájanú na dlhšie kúsky. Zmes dôkladne premiešaj.
  3. Prebytočnú vodu, ktorú pustila kapusta sceď a všetky ingrediencie vmiešaj do seba, čiže kapustu a kašičku. Kimchi nalož do uzatváracej nádoby a odlož fermentovať na suché a tienisté miesto na 4 dni. Po tomto čase môžeš pohár odložiť do chladničky, kde vydrží celé mesiace.