Kimchi polievka

Kimchi polievka (fotorecept)

Autor receptu: bendix

Chutná sladká, kyslá, korenistá a príjemne pálivá vitamínová bomba.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvo chilli použite podľa toho, ako to máte radi.
  2. Reďkev som nakrájal na tenučké plátky a 3 kúsky s jednou jarnou cibuľkou som si odložil k servírovaniu.
  3. Z morskej riasy, reďkovky, petržlenovej vňate a sójovej omáčky som si pripravil vývar cca 20 minút.
  4. Na spodok hrnca som dal kimchi ak použiješ celé tak asi 1/4 hlávky, pridal som na plátky nakrájanú cibuľu, 2 ks jarnej cibuľky, drvené chilli, chilli pastu, zalial som to precedeným vývarom, dochutil soľou, cukrom a varil cca 20 minút.
  5. Pridám nakrájané tofu a povarím ešte 10 - 15 minút- Pri servírovaní pridám na vrch nakrájanú jarnú cibuľku a reďkev, servírujem s ryžou, prípadne ryžovými rezancami.
  6. Ako pripraviť kimchi? https://vegancooking.sk/recipes/kimchi/