Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou
Autor receptu: 2010
Moj stary kamarat George zo Syrie piekol este za studentskych cias podobnu verziu
. Televizny turisticky program ma inspiroval a tak som oprasil tento tradicny
recept.Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu
nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena , tato verzia
je na pekaci v celku.Co je zaujmave ten isty recept je popularny aj v celej juznej
amerike.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou.
Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln.
- Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni).
A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu.
- Napl zvysna 1/3 :
Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat .
Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit.
Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku.
- Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady.
Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom)
Na cca 25 minut do zlatista.
Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu "gigantickych" oliv tak sme pridali aj tie.