Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuch. knihe a preložila ho pre mňa, pred viac ako 35 rokmi. My sme tento recept volali po svojom, jednoducho " Képíseló fánky ". Robím ho dosť často, nakoľko je to vlastne odpaľované cesto na veterníky, ktoré má hádam každý rád. Hlavne, že je to rýchlo urobené.
15 - 20 minút príprava |
20-25 minút na 125 - 150 °C |
Postup
- Pripravíme si:
- Vodu, štipku soli a Heru dáme zovrieť.
- Keď vrie, tak na kraji sporáka sypeme po troche hl. múku, odstavíme z ohňa.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa musí oddeľovať od nádoby. Necháme trochu vychladnúť, aby bolo vlažné.
- Do vlažného po jednom pridávame celé vajcia a ešte dobre vymiešame.
- Vznikne nám trochu lepkavá hmota. Na plech dáme fóliu na pečenie, na ktorú pomocou dvoch lyžíc kladieme malé kôpky tejto hmoty.
- Rúru si počas prípravy zohrejeme na 150°C a pripravené poslanecké fánky dáme piecť. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať, aby fánky nespľasli. Upečené necháme vychladnúť, potom rozrežeme a plníme pudingovou plnkou.
- V mikrovlnke urobíme puding z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanil. cukru. ( 1 x 2 min.- premiešame, 1 x 1,5 min. - premiešame, 1 x 1 min. - premiešame, 2 x 30 sekúnd.- premiešame ) Puding necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, postupne pridávame vychladnutý puding a spolu dobre vyšľaháme. Touto plnkou plníme rozkrojené fánky. Podávame posypané cukrom.
- No a toto bol hlavný degustátor. Ako vidieť, veľmi mu chutili.