Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuch. knihe a preložila ho pre mňa, pred viac ako 35 rokmi. My sme tento recept volali po svojom, jednoducho " Képíseló fánky ". Robím ho dosť často, nakoľko je to vlastne odpaľované cesto na veterníky, ktoré má hádam každý rád. Hlavne, že je to rýchlo urobené.

15 - 20 minút
príprava
20-25 minút
na 125 - 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Vodu, štipku soli a Heru dáme zovrieť.
  3. Keď vrie, tak na kraji sporáka sypeme po troche hl. múku, odstavíme z ohňa.
  4. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa musí oddeľovať od nádoby. Necháme trochu vychladnúť, aby bolo vlažné.
  5. Do vlažného po jednom pridávame celé vajcia a ešte dobre vymiešame.
  6. Vznikne nám trochu lepkavá hmota. Na plech dáme fóliu na pečenie, na ktorú pomocou dvoch lyžíc kladieme malé kôpky tejto hmoty.
  7. Rúru si počas prípravy zohrejeme na 150°C a pripravené poslanecké fánky dáme piecť. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať, aby fánky nespľasli. Upečené necháme vychladnúť, potom rozrežeme a plníme pudingovou plnkou.
  8. V mikrovlnke urobíme puding z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanil. cukru. ( 1 x 2 min.- premiešame, 1 x 1,5 min. - premiešame, 1 x 1 min. - premiešame, 2 x 30 sekúnd.- premiešame ) Puding necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, postupne pridávame vychladnutý puding a spolu dobre vyšľaháme. Touto plnkou plníme rozkrojené fánky. Podávame posypané cukrom.
  9. No a toto bol hlavný degustátor. Ako vidieť, veľmi mu chutili.