Kelové placky (fotorecept)

Autor receptu: havino

Zostala mi polka kelu. Prívarok s perkeltom bol v týždni, tak som sa rozhodla pre placky. Človek by povedal, že kel je fádny. Piekla som čisto kelové placky prvý krát, ale nie posledný. Jednoduchá inšpirácia za pár minút. Podávala som ich s cesnakovo smotanovým dipom.

20 minút
príprava

Postup

  1. Postrúhaný kel dáme variť do vody, osolíme, ochutíme mletou rascou. Povaríme maximálne 10 min. Scedíme ho, preložíme do nádoby, pridáme opäť soľ, opäť medzi prsty mletej rasce, riadne cesnaku, ja som dala na prvý krát 10 strúčikov, po okoštovaní prvej placky som ešte pridala. Pridáme nastrúhanú cibuľu, majorán, 3 vajcia a múky podľa konzistencie cesta, na začiatok radšej menej, vyskúšame prvú upiecť, mne stačilo tri zarovnané polievkové lyžice múky. Premiešame, dochutíme a pečieme placky veľkosti podľa ľubovôle.
  2. Takto vyzerala konzistencia cesta, akoby zemiakové, netreba sa báť rozpadávania.
  3. Piekla som ich na panvici, na budúce aj v rúre upečiem, ale hlad je hlad, kým sa rúra vyhreje, v nej to trvá čosi dlhšie, bolo treba rýchlo konať.