Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup)

Autor receptu: tiginko

Mám obdobie bezsacharidových, ľahkých večerí, v chladničke nudiacu sa polovicu kelu a chuť na fašírky. Tak poďme s tým niečo urobiť

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kedže z kelu nechceme zbytočne vylúhovať prospešné látky do vody, sparíme ho na paráku cca 15 min.
  2. Necháme vychladnúť a nadrobno posekáme, ja v procesore.
  3. K vychladnutému kelu pridáme najemno nastrúhané tofu (tú jeho divnú váhu som si nevymyslela ja, bolo to tak uvedené na obale), syr, nahrubo nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, cícerovú múku, koreniny a soľ a vajíčka. Kedže teraz mám v DM kúpené Gomasio (pražené sezamové a ľanové semienka, pražená morská soľ, sušené riasy Nori), tak som ho tam pridala, samozrejme nemusí sa použiť. Ale dodalo to tomu taký veľmi príjemný orieškový šmrnc a je vraj zdravé. Bylinky a koreniny môžeme samozrejme voliť rôzne, podľa svojej chuti a možností.
  4. Z masy vytvarujeme ploché fašírky, poukladáme ich na plech vyložený olejom natretým papierom na pečenie, ponatierame ich olejom aj zvrchu a dáme piecť na 200 °C. Po desiatich minútach otočíme a pečieme ďalších 10 minút.
  5. Ideálna príloha: ľahký zeleninový šalát