Keksy skoro ako Monte Carlo (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Monte Carlo su keksiky, ktore vyrobca Arnotts vyraba od roku 1926. Originalny recept si vyrobca samozrejme chrani. Na internete je vela receptov na tieto oblubene keksiky. Mne sa tento recept zda najviac chutovo podobny tym originalnym Monte Carlo.

23
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky som si pripravila maslo, cukor a vanilkovy cukor. Vsetko som spolu mixerom vymiesala.
  2. Do masla som za staleho miesania postupne pridala vajicka.
  3. K vymiesanemu maslu som pridala muku, prasok do peciva,kokosovu muku a vsetko som spolu zmiesala.
  4. Odmerkou velkosti 1PL som si postupne z cesta odoberala jednotlive kusky.
  5. Z cesta som spravila gulky ktore som poukladala na vymasteny plech.
  6. Gulky cesta som postlacala vidlickou. Z jednej strany, potom z druhej aby vznikla na vrchu keksika mriezka.
  7. Keksiky som piekla vo vyhriatej rure 180C 10 minut.
  8. Upecene keksiky som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut.
  9. Na krem som vyslahala maslo a praskovym a vanilkovym cukrom.
  10. Keksy som pospajala tak, ze som spodnu cast natrela najprv kremom a potom malinovym dzemom.
  11. No a tu je fotka pravych Monte Carlo keksov.