Makové drobné pečivo

Keksíky z makovej múky (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.

42
porcií
8 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som túto makovú múku.
  2. Všetky suroviny spolu zmiešame...
  3. ...a spracované cesto dáme odpočívať do chladu.
  4. Následne cesto vyvaľkáme. Najlepšie na silikónovej podložke. Odporúčam pred vaľkaním najprv cesto roztlačiť prstami (chová sa trochu inak ako klasické linecké).
  5. Vykrojíme ľubovoľné keksíky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Odporúčam vykrajovať oblé tvary, keďže múka je mierne zrnitá. Vyšlo mi 84 kusov, čiže zlepených 42.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C, 8-9 minút. Necháme vychladnúť a lepíme ľubovoľným lekvárom. Ja som použila domáci slivkový. Posypeme cukrom. Určite by sa hodila aj poleva, napríklad citrónová.