Makové drobné pečivo
Keksíky z makovej múky (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.
42 porcií |
8 minút na 175 °C |
Postup
- Použila som túto makovú múku.
- Všetky suroviny spolu zmiešame...
- ...a spracované cesto dáme odpočívať do chladu.
- Následne cesto vyvaľkáme. Najlepšie na silikónovej podložke. Odporúčam pred vaľkaním najprv cesto roztlačiť prstami (chová sa trochu inak ako klasické linecké).
- Vykrojíme ľubovoľné keksíky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Odporúčam vykrajovať oblé tvary, keďže múka je mierne zrnitá. Vyšlo mi 84 kusov, čiže zlepených 42.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C, 8-9 minút. Necháme vychladnúť a lepíme ľubovoľným lekvárom. Ja som použila domáci slivkový. Posypeme cukrom. Určite by sa hodila aj poleva, napríklad citrónová.