Domáci kefír

Kefír/acidofilné mlieko z jogurtovača

Autor receptu: tejaja

Jogurt si pripravujem sama doma. Nie je s tým práca, je to lacnejšie a hlavne bez pridaného cukru.* A tak mi po čase napadlo - ak môžem pripraviť jogurt, prečo nie kefír alebo acidofilné mlieko. Nech sa tam množia "potvorky" :))) A odvtedy si aj tieto potraviny robím sama doma. Stačí kvalitné poctivé mlieko, farmárske, žiadne "krabice".

1 liter
porcia
5 (+ jogurtovač) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko premiešame s kefírom alebo acidofilným mliekom. Vlejeme do nádoby jogurtovača.
  2. Necháme v jogurtovači pracovať asi 10-12 hodín. Zapínam jogurtovač vždy noc. Necháme v jogurtovači, kým nevychladne. Potom vyberieme nádobu a dáme do chladničky.