Kečup (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Kto sa rád piple s prípravou v kuchyni, skúste vyskúšať tento recept na kečup. Receptov je množstvo, ja sama som niekoľko vyskúšala, ale tento, najmä pracovný postup som vylepšovala niekoľko rokov. Chutí ako klasický kečup sladký z obchodu, ale neobsahuje žiadne E xxx.
60 minút príprava |
20 + 2 minút tepelná úprava |
Postup
- Paradajky a jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, cibuľu, mrkvu a papriku očistíme, pokrájame, všetko vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme 20minút.
- Uvarené suroviny prepasírujeme,
- dáme variť, aby sa hmota zahusťovala. / Na obrázku vidieť pásik - ten horný, koľko sa odparilo. /
- Keď prestaneme variť, necháme stáť odkrytý hrniec až hmota vychladne. Potom začneme mixovať, do prvej dávky pridáme všetky pochutiny a rozmixujeme nahladko, prelejeme do ďalšej rajnice, potom pokračujeme, až pokiaľ všetko dobre rozmixujeme.
- Teraz je to už kečup, ktorý zohrejeme až k varu, asi 2 minúty povaríme, horúci plníme do pripravených pohárov.( Mne sa tie rovnaké minuli pri prvej dávke, ktorá bola overovacia, kým som Vám recept napísala.)
- Poháre ihneď zatvárame, kladieme ležato na plech a zakryjeme dekou, kde môžu odpočívať, pokiaľ máme zasa čas popísať pripravený produkt a odložiť do komory.
Želám Vám veľa trpezlivosti pri príprave, stojí to za to!