Kečup (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Kto sa rád piple s prípravou v kuchyni, skúste vyskúšať tento recept na kečup. Receptov je množstvo, ja sama som niekoľko vyskúšala, ale tento, najmä pracovný postup som vylepšovala niekoľko rokov. Chutí ako klasický kečup sladký z obchodu, ale neobsahuje žiadne E xxx.

60 minút
príprava
20 + 2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paradajky a jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, cibuľu, mrkvu a papriku očistíme, pokrájame, všetko vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme 20minút.
  2. Uvarené suroviny prepasírujeme,
  3. dáme variť, aby sa hmota zahusťovala. / Na obrázku vidieť pásik - ten horný, koľko sa odparilo. /
  4. Keď prestaneme variť, necháme stáť odkrytý hrniec až hmota vychladne. Potom začneme mixovať, do prvej dávky pridáme všetky pochutiny a rozmixujeme nahladko, prelejeme do ďalšej rajnice, potom pokračujeme, až pokiaľ všetko dobre rozmixujeme.
  5. Teraz je to už kečup, ktorý zohrejeme až k varu, asi 2 minúty povaríme, horúci plníme do pripravených pohárov.( Mne sa tie rovnaké minuli pri prvej dávke, ktorá bola overovacia, kým som Vám recept napísala.)
  6. Poháre ihneď zatvárame, kladieme ležato na plech a zakryjeme dekou, kde môžu odpočívať, pokiaľ máme zasa čas popísať pripravený produkt a odložiť do komory. Želám Vám veľa trpezlivosti pri príprave, stojí to za to!