Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

"Şiş kebap" z kuracieho mäsa s hranolkami a jogurtovym dressingom :-)

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravime mäso, lebo musi v marinade postat.. Potrebujeme 1 velké kuracie prsia, ma to cca 1 kg. Vykostime ich a pokrajame na stredne velke kocky. Potom si urobime marinadu.. V jednej miske zmiesame jogurt, obycajny paradajkovy pretlak (nie salça), červenu ml. papriku, oregano, čierne korenie, postruhany cesnak a sol. Premiesame a pridame do nej mäso, ktore dobre premiesame. Nechame v chladnicke stat 2 - 3 hodiny..
  2. Zatial si spravime jogurtovy dressing, je lepsie ked postoji.. V jednej miske zmiesame 400 g jogurtu, 2 - 3 PL pretlaku, 3 PL majonezy, 3 - 4 strúčiky cesnaku a sol podla chuti. Ak je jogurt príliž hustý, môzme dat trosku vody. Hotový dressing odložime zatial bokom..
  3. Po čase mäso vyberieme a napichujeme ho na paličky. Čiže urobíme Şiş kebab - Šašlik :-) Vysli mi 6 kusov. Zapneme gril, u mna elektricky a mäso ugrilujeme :-) Aj napriek tomu, že su to kuracie prsia,j e ugrilovane mäsko vdaka jogurtovej marinade super šťavnaté ;-P
  4. Kým sa nám našpízované mäsko grilovalo, som upiekla hranolky. Asi 1 - 1,2 kg zemiakov..
  5. Ked už mame všetko pripravené, ostáva nám už len naservirovat jedlo. Hranolky rozdelime na 3 taniere/porcie, na kazdy porozkladame po 2 špízy, môžme mäso aj trocha poštipkať. Nakoniec popolievame hore-dole dressingom a posypeme Sumakom a sušenou mätou. Z uvedenych surovin vyjdu 3 normalne porcie alebo 2 "maxi" porcie :-)
  6. Je to výborné jedlo,oblúbené u detí aj dospelých. Dobrú chuť :-)