Kávovo-karamelové kocky (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutné rezy z internetu, ale upravené, tak aby chutili mojim doma...

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny- asi 15 minút, pridáme preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť a po šírke plechu prekrojíme na polovice a stiahneme papier.
  2. Krém 1: V mlieku rozmiešame žĺtky, hladkú múku, kryštálový cukor a instantnú kávu- prášok. Uvaríme krém a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  3. Krém 2: Mlieko a karamelový puding uvaríme na hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
  5. Po lyžiciach pridávame do masla vychladnuté varené krémy a spolu prešľaháme. Nemám vyskúšané, akoby to dopadlo variť oba krémy spolu v jednom hrnci.
  6. Polovicu cesta potrieme jahodovým džemom.
  7. Na džem natrieme polovicu krému.
  8. Položíme druhé cesto, jemne pritlačíme.
  9. Potrieme zbytkom krému.
  10. Nelámavá poleva : Na slabom plameni za stáleho miešania rozpustíme v šľahačkovej smotane čokoládu, dobre vymiešame.
  11. Robila som ju prvý krát, ale nie naposledy...
  12. Natrieme na zákusok a dáme do chladu na pár hodín.
  13. Zákusok krájame ostrým nožom na kocky. Korpus je veľmi jemný a krém lahodný a nepresladený...