Kávovo-karamelové kocky (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutné rezy z internetu, ale upravené, tak aby chutili mojim doma...
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny- asi 15 minút, pridáme preosiatu múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť a po šírke plechu prekrojíme na polovice a stiahneme papier.
- Krém 1: V mlieku rozmiešame žĺtky, hladkú múku, kryštálový cukor a instantnú kávu- prášok. Uvaríme krém a za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Krém 2: Mlieko a karamelový puding uvaríme na hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
- Po lyžiciach pridávame do masla vychladnuté varené krémy a spolu prešľaháme. Nemám vyskúšané, akoby to dopadlo variť oba krémy spolu v jednom hrnci.
- Polovicu cesta potrieme jahodovým džemom.
- Na džem natrieme polovicu krému.
- Položíme druhé cesto, jemne pritlačíme.
- Potrieme zbytkom krému.
- Nelámavá poleva : Na slabom plameni za stáleho miešania rozpustíme v šľahačkovej smotane čokoládu, dobre vymiešame.
- Robila som ju prvý krát, ale nie naposledy...
- Natrieme na zákusok a dáme do chladu na pár hodín.
- Zákusok krájame ostrým nožom na kocky. Korpus je veľmi jemný a krém lahodný a nepresladený...