Kávové zrná (fotopostup)
	        Autor receptu: laurisia
	         
	        
	        Toto je dávny recept zo Života a robievam ho dosť často.
| 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny:
 - Na dosku si vysypeme BB puding, práškový cukor - pokiaľ možno bez hrudiek, kávu, 2 žĺtka a do jamky v strede nalejeme trochu rumu.
 - Vypracujeme na kompaktnú hmotu. Treba dobre prepracovať, aby sa hmota nemrvila. Ja viem, na fotke to vábne nevypadá, ale je mňam :-)))
 - Z hmoty si "odštipkávame" kúsky cesta a formujeme v dlani malé valčeky.
 - Vareškou urobíme cez stred valčeka "jarček", čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.
 - Snažíme sa, aby boli zrnká približne rovnako veľké - tak cca 3 cm.
 - A pokračujeme. Z uvedeného množstva nám vyjde asi tak 50 -55 zrniek.
 - Roztopíme Ceru (pozor, nesmie byť veľmi horúca), pridáme polámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Poleva je trochu hustejšia. Natierame ju na zrnká krídelkom, môžeme dať aj dve vrstvy. 
 - Necháme stuhnúť a ukladáme do stredne veľkých košíčkov. V chladničke vydržia niekoľko dní - ak sa nezjedia :-)