Kávové zrná (fotopostup)

Autor receptu: laurisia

Toto je dávny recept zo Života a robievam ho dosť často.

40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny:
  2. Na dosku si vysypeme BB puding, práškový cukor - pokiaľ možno bez hrudiek, kávu, 2 žĺtka a do jamky v strede nalejeme trochu rumu.
  3. Vypracujeme na kompaktnú hmotu. Treba dobre prepracovať, aby sa hmota nemrvila. Ja viem, na fotke to vábne nevypadá, ale je mňam :-)))
  4. Z hmoty si "odštipkávame" kúsky cesta a formujeme v dlani malé valčeky.
  5. Vareškou urobíme cez stred valčeka "jarček", čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.
  6. Snažíme sa, aby boli zrnká približne rovnako veľké - tak cca 3 cm.
  7. A pokračujeme. Z uvedeného množstva nám vyjde asi tak 50 -55 zrniek.
  8. Roztopíme Ceru (pozor, nesmie byť veľmi horúca), pridáme polámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Poleva je trochu hustejšia. Natierame ju na zrnká krídelkom, môžeme dať aj dve vrstvy.
  9. Necháme stuhnúť a ukladáme do stredne veľkých košíčkov. V chladničke vydržia niekoľko dní - ak sa nezjedia :-)