Kávový zákusok

Kávové rezy s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový sviatočný zákusok

25
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny, ku koncu som pridala olej a už som nemiešala ďalej. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý biely a piekol sa tak isto ako prvý.
  2. Vajcia s cukrom so vymiešala do peny ku koncu so pridala olej a už som nemiešala ďalej. Múku, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na trikrát do cesta a opatrne vareškou vmiešala. Piekol sa tak isto ako prvé dva korpusy. Všetky 3 korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  3. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala zlatý klas a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť v studenej vode. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny a po lyžici som pridala vychladnutú kašu. Pridala som mletú kávu a kakao. Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky.
  4. Na spodný biely korpus som pripravila lekvárovú plnku. Lekvár som dala zohriať na sporák a pridala som vo vode rozmiešaný zlatý klas a miešala do zhustnutia. Lekvárom som poliala celý korpus a položila som naň druhý biely korpus.
  5. Biely korpus som natrela zbytkom lekváru /asi 3 PL lyžice/ a na lekvár som natrela polovicu krému.
  6. Na krém som ukladala v káve namočené piškóty...
  7. ...na piškóty som natrela druhú polovicu krému
  8. ...a na krém som položila kakaový korpus. Vrch som zakryla papierom na pečenie, položila krájaciu dosku, 3 kg soli a uložila do chladničky na noc.
  9. Druhý deň som vrchný korpus poliala rumom, pripravila som čokoládovú polevu tak ako ju vždy robím, poliala a zarovnala hrebeňovou stierkou, uložila do chladničky stuhnúť.
  10. Krájala som tak ako som zvyknutá, najprv nakrojím čokoládovú polevu horúcim nožom ( za každým krájaním nôž utieram kuchynským papierom) potom zákusok dokrojím. Prajem vám dobrú chuť.