Kaša z ovesných vločiek s krupicou

Autor receptu: paul1

Pridaná krupica pokrm zjemní. Ovesné vločky: - zmierňujú pocit hladu (chránia pre obezitou) - sú vhodné pre diabetikov (udržiavajú stálu hladinu cukru v krvi) - chránia organizmus pred očnými chorobami - obsahujú antioxidant avenantramid, ktorý chráni organizmus pred voľnými radikálmi, teda aj pred vznikom rakoviny a srdcovo- cievnymi chorobami

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky namočíme na cca 15 minút do mlieka, aby sa rýchlejšie uvarili. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme špetku soli, pridáme vločky, krupicu a varíme za stálého miešania najlepšie varečkou, ktorá má spodnú stranu rovnú, asi 5 minút. Pokiaľ je hmota veľmi riedka, pridáme ešte trošku krupice. Po uvarení vločkovú kašu hneď podávame. Na tanieri sladíme medom, doplníme maslom a sypeme škoricou, kakaom nebo nastrúhanou čokoládou, surovým sezónnym ovocím, zavareninou a pod.