Kaša z ovesných vločiek s krupicou
Autor receptu: paul1
Pridaná krupica pokrm zjemní. Ovesné vločky:
- zmierňujú pocit hladu (chránia pre obezitou)
- sú vhodné pre diabetikov (udržiavajú stálu hladinu cukru v krvi)
- chránia organizmus pred očnými chorobami
- obsahujú antioxidant avenantramid, ktorý chráni organizmus
pred voľnými radikálmi, teda aj pred vznikom rakoviny a srdcovo-
cievnymi chorobami
2 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovsené vločky namočíme na cca 15 minút do mlieka, aby sa rýchlejšie uvarili.
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme špetku soli, pridáme vločky,
krupicu a varíme za stálého miešania najlepšie varečkou, ktorá má spodnú
stranu rovnú, asi 5 minút. Pokiaľ je hmota veľmi riedka, pridáme ešte trošku
krupice. Po uvarení vločkovú kašu hneď podávame. Na tanieri sladíme medom,
doplníme maslom a sypeme škoricou, kakaom nebo nastrúhanou čokoládou, surovým
sezónnym ovocím, zavareninou a pod.