Kaša z instantnej pohánky (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Už som dávno nič nepridala,tak aby ste na mňa celkom nezabudli,pripomeniem sa tým náročným receptom.Nevadí,že je kaša hotová za 10 min.,veď je leto,horúčavy,kto by stál za sporákom,ak nemusí? A je variabilná,tak má niekto niečo proti tomu receptu?

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Asi 100 g svetlých instantných vločiek natural som dala na tanier a zaliala horúcou vodou tak,aby voda siahala nad úroveň vločiek asi 1 cm a prikryla som,aby sa zaparila.
  2. Asi za 5 min. som pridala lyžičku medu,lyžicu rozpusteného masla,premiešala a nechala ešte pár min.prikryté odpočívať.
  3. Potom som pridala sekané orechy (alebo mleté,podľa stavu chrupu ),zasa premiešala.....
  4. .....a teraz to príde....posypem najsamlepšiou čokoládou 81%-moja obľúbená,ktorá ma zachraňuje aj pred prípadným stresom a škoricou.Tá pridá tej nezáživnej instantnej kaši skvelú chuť.
  5. No a nakoniec pridáme ovocie,každý podľa obľúbenosti,prípadne čo máte doma,v poslednom prípade môže byť kompót.Ja som mala nektarinku a žltý melón.A priznám sa,že ak budem chcieť schudnúť,tak ten obed zopakujem,lebo mi veľmi nechutil,ale veď všetko treba vyskúšať,nie?A bude stačiť aj z 50 g, 100 g je len pre tých,kto má kašu rád :-) .Ale som pošpinila len jeden tanier,obed bol za 10 min. a mohla som ďalej leňošiť pri časopisoch,krížovkách.....veď kto už riskuje vysoký tlak v horúčavách nejakou prácou?Len ten,kto musí a aj preto som rada na dôchodku.Tak všetkým lenivcom,ktorí vyskúšajú,želám dobrú chuť ! A pridávam jednu milú fotku,ako nás vítali na rodinom stretnutí :-).
  6. A teším sa na paradajky,ak dozrejú a nebude nájazd našich tmavších spoluobčanov, ( veď zemiaky ešte nebudú )možná si toho roku vychutnám čerstvé,lebo sú bohato obsypané .Tak pozdravujem do ďaľšieho receptu :-)))