Obilninová kaša

Kaša mojej babky (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to sladká obilninová kaša.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené slivky nakrájané na štvrtky dáme do misy. Na to nalejeme rum a med. Nasypeme mletú škoricu a zalejeme horúcou vodou, toľko aby to bolo všetko ponorené. Necháme pôsobiť 15 minút. Občas premiešame.
  2. Pripravíme si pohánku a kuskus a mak s cukrom.
  3. Do 3 l hrnca vylejeme namočené slivky aj s nálevom. Na to dáme pohánku a kuskus. Zalejeme horúcou vodou toľko, že po povrch hrnca ostanú asi 4 cm. Varíme pokiaľ nám to nezačne hustnúť. Toľko aby to bolo ešte trochu riedke. Ono to potom zhustne. Počas varenia pridáme do hrnca maslo. Odstavíme zo sporáku.
  4. Pripravíme si misky, do nich na spodok nasypeme po troche maku s cukrom. Naberačkou dávame hmotu a postupne posýpame makom.
  5. Na vrch dáme najviac maku s cukrom, ono to na tom horúcom pekne vsiakne.
  6. Takto si to moji starí rodičia podelili. Dedko slanú kašu (recept pred týmto) a babka na sladko.