Obilninová kaša
Kaša mojej babky (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to sladká obilninová kaša.
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené slivky nakrájané na štvrtky dáme do misy. Na to nalejeme rum a med. Nasypeme mletú škoricu a zalejeme horúcou vodou, toľko aby to bolo všetko ponorené. Necháme pôsobiť 15 minút. Občas premiešame.
- Pripravíme si pohánku a kuskus a mak s cukrom.
- Do 3 l hrnca vylejeme namočené slivky aj s nálevom. Na to dáme pohánku a kuskus. Zalejeme horúcou vodou toľko, že po povrch hrnca ostanú asi 4 cm. Varíme pokiaľ nám to nezačne hustnúť. Toľko aby to bolo ešte trochu riedke. Ono to potom zhustne. Počas varenia pridáme do hrnca maslo. Odstavíme zo sporáku.
- Pripravíme si misky, do nich na spodok nasypeme po troche maku s cukrom. Naberačkou dávame hmotu a postupne posýpame makom.
- Na vrch dáme najviac maku s cukrom, ono to na tom horúcom pekne vsiakne.
- Takto si to moji starí rodičia podelili. Dedko slanú kašu (recept pred týmto) a babka na sladko.