Karlovarské koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Z babičkinej kuchárskej knižky.

25-30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mlieku s troškou cukru nechám napučať droždie. Do misky si preosejem múku, pridám soľ, žĺtky, maslo roztopené a kvások a vypracujem
  2. hladké cesto, ktoré na jemne pomúčenej doske prehnetiem.
  3. Cesto vyvaľkám na 3 mm a vykrojím kolieska.
  4. Kolieska poukládam na vymastený plech,na každé koliesko dám trocha lekváru a nechám na teplom mieste asi 1 hod. podkysnúť.
  5. Medzi tým si vyšľahám bielky s cukrom do tuhá a pridám mleté orechy. Zamiešam.
  6. Tesne pred pečením na každé koliesko na lekvár dám za menšiu lyžicu vyšľahaného snehu. Upečiem, tak aby boli zospodu aj zvrchu upečené do ružová.
  7. Dobrú chuť!