Karlovarské koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Z babičkinej kuchárskej knižky.
25-30 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- V mlieku s troškou cukru nechám napučať droždie. Do misky si preosejem múku, pridám soľ, žĺtky, maslo roztopené a kvások a vypracujem
- hladké cesto, ktoré na jemne pomúčenej doske prehnetiem.
- Cesto vyvaľkám na 3 mm a vykrojím kolieska.
- Kolieska poukládam na vymastený plech,na každé koliesko dám trocha lekváru a nechám na teplom mieste asi 1 hod. podkysnúť.
- Medzi tým si vyšľahám bielky s cukrom do tuhá a pridám mleté orechy. Zamiešam.
- Tesne pred pečením na každé koliesko na lekvár dám za menšiu lyžicu vyšľahaného snehu. Upečiem, tak aby boli zospodu aj zvrchu upečené do ružová.
- Dobrú chuť!