Kari kura so šampiňónmi
Autor receptu: ellizabeth
Recepťik je vlastnej výroby :D Rýchly, jednoduchý a hlavne veľmi chutný. Viem, že receptov na prípravu kuracieho mäsa je neúrekom ale keďže ja mam kura rada na veľa spôsobov pridávam jeden vlastný ...
1 porcia |
5 minút príprava |
10 - 15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a posypeme trochou majoránky, štipkou čierneho korenia mletého a soli, polejeme trochou oleja. Všetko premiešame a necháme hodinku postáť (nieje nutné).
- Do panvice nalejeme trochu oleja a pridáme na plátky nakrájané šampón a štipku soli. Počkáme až pustia šťavu a pridáme na plátky pokrájaný pór(množstvo približne také ako šampiňónu, alebo aj trosku viac). Chvíľku podusíme a a pridáme pripravené mäso. To opražíme a potom podlejeme vodou, pridáme kari korenie podla chuti (netreba veľa) dusíme až kým nieje mäso hotové. Ak treba pridáme vody viac. Odstavíme a mäsko je hotové.
- Podávame s cestovinami (je jedno aké) alebo s ryžou. Ja mám odskúšané cestovinky a je to mňam :)