Karí kura s ananásom a pórom (fotorecept)
Autor receptu: lucietta
Výborné, rýchle a veľmi chutné jedlo... vôbec sa nebojte kombinácie mäska s ananásom, je to fakt skvelé
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná si vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Kľudne môžeme použiť aj prsia, ale my máme stehná radšej, sú šťavnatejšie. Zmiešame ich so sójovou omáčkou a necháme ho trošku postáť.
- Na panvici rozpálime olej a mäsko na ňom opražíme.
- Pridáme kari korenie.
- A poriadne premiešame, aby sa obalilo každé mäsko korením.
- Prilejeme trošku šťavy z kompótu, aby sa nám vytvoril fajnový sósik
- Pridáme kúsky ananásu a všetko spolu chvíľku podusíme.
- Tesne pred koncom pridáme na kolieska pokrájaný pór a premiešame. Ozaj iba minútku, aby ostal jemne chrumkavý.