Karí kura s ananásom a pórom (fotorecept)

Autor receptu: lucietta

Výborné, rýchle a veľmi chutné jedlo... vôbec sa nebojte kombinácie mäska s ananásom, je to fakt skvelé

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná si vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Kľudne môžeme použiť aj prsia, ale my máme stehná radšej, sú šťavnatejšie. Zmiešame ich so sójovou omáčkou a necháme ho trošku postáť.
  2. Na panvici rozpálime olej a mäsko na ňom opražíme.
  3. Pridáme kari korenie.
  4. A poriadne premiešame, aby sa obalilo každé mäsko korením.
  5. Prilejeme trošku šťavy z kompótu, aby sa nám vytvoril fajnový sósik
  6. Pridáme kúsky ananásu a všetko spolu chvíľku podusíme.
  7. Tesne pred koncom pridáme na kolieska pokrájaný pór a premiešame. Ozaj iba minútku, aby ostal jemne chrumkavý.