Karfiolový paprikáš
Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol som umyla.
- Rozobrala som ho na ružičky. Stred karfiolu som použila na zeleninovú polievku.
- Na rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
- Pridala som červenú mletú papriku.
- Zaliala troškou teplej vody a nechala chvíľku povariť.
- V mlieku som vymiešala múku a cez sitko som ju vliala do základu na paprikáš a nechala chvíľku povariť, aby som vedela, či je masa dostatočne hustá.
- Pridala som ružičky karfiolu a nechala pomaly variť do polomäkka. Pridala som soľ s chilli, cukor, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
- Keď sa karfiol uvaril, pridala som smotanu a ešte chvíľku nechala prejsť varom. Napokon som dochutila šťavou z jedného citrónu a cukrom.
- Pokiaľ sa karfiol pomaly varil, pripravila som si cesto na nokerle. K múke som pridala vajce a s troškou vody som vymiešala cesto.
- Do vriacej vody som sádzala nokerle a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich precedila a poliala troškou oleja.
- Nokerle som vložila do misy z jenského skla, dala som ich na sporák zohrievať a pripravila som si vajcia. K rozšľahaným vajciam som pridala soľ s chilli.
- Vajcia som naliala na nokerle a nechala chvíľku, aby sa vajcia prehriali, až potom som ich opatrne premiešala s nokerlami, aby sa nedolámali a bolo ich dobre vidieť.
- Hotový obed som ihneď podávala. Vrch som posypala čerstvou pažítkou.
Prajem vám dobrú chuť.