Karfiolový akože demikát (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Tak trošku som chcela zakamuflovať karfiol a vyšiel takýto karfiolový "demikát" :)
Postup
- Zemiaky nakrájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, ja som použila aj hlúbik a zdravé listy, ako sa vraví "ani zrno nazmar" a dáme variť do mierne osolenej a orascovanej vody alebo vývaru.
- Po zmäknutí rozmixujeme na krém, alebo konzistenciu, akú máte radi. Chcela som kúsky, ale mám nový mixér a dáko sa rozbehol :)
- Polievku dáme len prehriať a rozmrvíme do nej bryndzu. Premiešame a odstavíme.
- Toť vsjo. Okoreníme čerstvo mletým korením a na zjemnenie vhodíme plátok masla alebo trošku smotany.
- Medzitým som opražila slaninku, cibuľu...
- a urobila v hriankovači krutóny.
- Môžeme podávať, mne sa ešte žiadalo trošku octu. Ozdobte podľa vašej ľubovôle, my máme radi s kôprom, dobrú chuť.