Karfiolový akože demikát (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Tak trošku som chcela zakamuflovať karfiol a vyšiel takýto karfiolový "demikát" :)

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, ja som použila aj hlúbik a zdravé listy, ako sa vraví "ani zrno nazmar" a dáme variť do mierne osolenej a orascovanej vody alebo vývaru.
  2. Po zmäknutí rozmixujeme na krém, alebo konzistenciu, akú máte radi. Chcela som kúsky, ale mám nový mixér a dáko sa rozbehol :)
  3. Polievku dáme len prehriať a rozmrvíme do nej bryndzu. Premiešame a odstavíme.
  4. Toť vsjo. Okoreníme čerstvo mletým korením a na zjemnenie vhodíme plátok masla alebo trošku smotany.
  5. Medzitým som opražila slaninku, cibuľu...
  6. a urobila v hriankovači krutóny.
  7. Môžeme podávať, mne sa ešte žiadalo trošku octu. Ozdobte podľa vašej ľubovôle, my máme radi s kôprom, dobrú chuť.