Karfiolovo-špenátový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
  2. Na olivovom oleji chvíľu restujeme tenké plátky cesnaku, pridáme špenát, chvíľu podusíme, osolíme, okoreníme. Použila som mrazený, ale super je čerstvý.
  3. Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené šampióny pokrájané na 1/2 alebo na 1/4-ky a udusíme do chrumkava.
  4. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.Poukladáme vrstvu karfiolu, špenát, šampióny a slaninku pokrájanú na prúžky.
  5. Smotanu vymiešame so žĺtkami, osolíme, okoreníme a vylejeme do pripravenej zapekacej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre 10minút. Posypeme strúhaným syrom a plátkami mozarelly a pečieme ďalších 10 minút.
  6. Hneď po upečení posypeme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými novými zemiakmi poliatymi roztopeným maslom.