Karfiolovo-špenátový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
- Na olivovom oleji chvíľu restujeme tenké plátky cesnaku, pridáme špenát, chvíľu podusíme, osolíme, okoreníme. Použila som mrazený, ale super je čerstvý.
- Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené šampióny pokrájané na 1/2 alebo na 1/4-ky a udusíme do chrumkava.
- Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.Poukladáme vrstvu karfiolu, špenát, šampióny a slaninku pokrájanú na prúžky.
- Smotanu vymiešame so žĺtkami, osolíme, okoreníme a vylejeme do pripravenej zapekacej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre 10minút. Posypeme strúhaným syrom a plátkami mozarelly a pečieme ďalších 10 minút.
- Hneď po upečení posypeme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Podávame s varenými novými zemiakmi poliatymi roztopeným maslom.
|