Karfiolová polievka

Karfiolová polievka s lososovými haluškami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umytý karfiol rozoberieme na ružičky, malú časť odložíme nabok (túto krátko sparíme vo vriacej vode). Väčšiu časť karfiolu restujeme na časti masla, zalejeme vývarom, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a varíme domäkka. Potom rozmixujeme do hladka.
  2. Zvyšným maslom a troškou múky zahustíme rozmixovaný karfiol so zemiakmi, pridáme mlieko a prevaríme. Polievku zjemníme smotanou a krátko povaríme. Polievka má krémovú konzistenciu.
  3. Lososové halušky: Očistené mäso z lososa dvakrát zomelieme. Z múky, vajca, mlieka a zo soli pripravíme cestíčko ako na halušky a primiešame mletého lososa. Zo vzniknutého hustejšieho cestíčka cez haluškár nahádžeme halušky do vriacej osolenej vody (alebo pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme väčšie „noky“). Uvarené vyberieme a vložíme do hotovej polievky spolu so sparenými ružičkami karfiolu. Dozdobíme nasekanými bylinkami.