Karfiolová polievka
Karfiolová polievka s lososovými haluškami
Autor receptu: redakcia
Postup- Umytý karfiol rozoberieme na ružičky, malú
časť odložíme nabok (túto krátko sparíme vo
vriacej vode). Väčšiu časť karfiolu restujeme
na časti masla, zalejeme vývarom, pridáme
očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky,
ochutíme soľou, muškátovým orieškom
a varíme domäkka. Potom rozmixujeme do hladka.
- Zvyšným maslom a troškou múky zahustíme
rozmixovaný karfiol so zemiakmi, pridáme
mlieko a prevaríme. Polievku zjemníme
smotanou a krátko povaríme.
Polievka má krémovú konzistenciu.
- Lososové halušky: Očistené mäso z lososa
dvakrát zomelieme. Z múky, vajca, mlieka
a zo soli pripravíme cestíčko ako na halušky
a primiešame mletého lososa. Zo vzniknutého hustejšieho cestíčka cez haluškár nahádžeme halušky do vriacej osolenej vody (alebo pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme väčšie „noky“). Uvarené vyberieme a vložíme do hotovej polievky spolu so sparenými ružičkami karfiolu. Dozdobíme nasekanými bylinkami.
|