Karé plnené slaninkou a sušenou slivkou s parmezánovou polentou ako prílohou

Autor receptu: marteenka

5
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karé umyjeme a naklepeme. Nasolíme, nakoreníme. Ja som použila čierne korenie mleté, grilovacie korenie a čubricu. Na jednotlivé plátky poukladáme anglickú slaninku a následne sušené slivky.
  2. Mäsko zrolujeme a zašpáratkujeme, aj po bokoch, aby slivky nevypadli. Prudko osmažíme na oleji. Nie veľmi dlho, mäsko je potrebné ešte zapiecť. Tak aby sa nevysušilo. Následne preložíme mäso do zapekacej misky, podlejeme výpekom z panvice, a pokiaľ nám zvýšili slivky, poukladáme ich pomedzi mäsko. Dáme zapiecť do rúry. Na 180 st. približne 30 min, zakryté. Odokryjeme na posledných 5 min.
  3. Príprava polenty: 1125 ml osolenej vody necháme zovrieť. Do zovretej vody rýchlo vmiešame polentu tak, aby nevznikli hrudky. Za cca 3 minúty je hotová. Vmiešame nastrúhaný parmenzán. Vylejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme zapiecť v rúre (tiež na 180 st.) približne 20 min.