Karas na spôsob Ráczné

Autor receptu: redakcia

Maďari mali vždy šťastné povahy, pretože zbierali plody svojej práce a potom ich varili. Ich kuchyňu preslávila chuť i pestrofarebnosť aj vďaka dvom národným surovinám – mletej paprike a husacej pečeni.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vymasteného pekáča poukladáme postupne na kolieska nakrájané varené zemiaky, feferónku, paradajky, cibuľu a na štvorčeky nakrájanú slaninu.
  2. Rybu osolíme, dobre potrieme rascou a položíme na zeleninu. Na rybu opäť naukladáme zemiaky, feferónku, paradajky, cibuľu a slaninu.
  3. V smotane rozšlaháme vajcia, osolíme a vylejeme na karasa, Pečieme v rúre na 180 °C 50 minút.