Karas na spôsob Ráczné
Autor receptu: redakcia
Maďari mali vždy šťastné povahy, pretože zbierali plody svojej práce a potom ich varili. Ich kuchyňu preslávila chuť i pestrofarebnosť aj vďaka dvom národným surovinám – mletej paprike a husacej pečeni.
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Do vymasteného pekáča poukladáme postupne na kolieska nakrájané varené zemiaky, feferónku, paradajky, cibuľu a na štvorčeky nakrájanú slaninu.
- Rybu osolíme, dobre potrieme rascou a položíme na zeleninu. Na rybu opäť naukladáme zemiaky, feferónku, paradajky, cibuľu a slaninu.
- V smotane rozšlaháme vajcia, osolíme a vylejeme na karasa, Pečieme v rúre na 180 °C 50 minút.