Karamelový rez-celiatický (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Na face sa zdielal tento koláčik a syn mi napísal že kedy upečiem.. a tak som išla skúsiť ale
celiatický aby mohla aj dcéra..
180 minút príprava |
2x30 a 60 minút na 180+150 °C |
Postup
- urobíme si 2 hnedé cestá ...bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny
- a pridáme žltka a mixujeme
- vznikne super pena a do nej postupne sypeme múku zmiešanú s kyprošom a kakaom a dáme piecť na plech vystlaný papierom a upecieme pri 180st asi 30 minút
- potom si pripravíme bielkové cesto ... bielky s cukrom sľaháme nad parou do zhustnutia
- odstavíme a ja som pridala ešte 2 PL orechov
- rozotrieme na plech vystlaný papierom
- a upečieme pri 100 st pri pootvorenych dvierkach 60 minút (dám do dvierok varechu)
- plnku urobíme tak,že si skaramelizujeme cukor nalejeme polovicu mlieka alebo smotanu na šľahanie a necháme rozpustit karamel.. v mlieku rozmiešame žltky a zlatý klas a vylejeme do roztopeného karamelu a uvaríme hustú kašu
- do vychladnutej pridávam malo a vymixujem jemnú plnku
- na jedno hnede cesto natrieme plnku
- položíme snehový plát tak ze ho necháme na papieri a položíme na plnku licom dole a stiahneme papier .. je dost cesto jemné ..
- na to zas natrieme plnku a položíme druhý plát hnedého cesta
- plnka by mala byť aj na vrchu ale som si nenechala.tak mi ho ukrajovali aj tak:-))
- na zvyšok som poliala roztopenú čokoládu .. a chutil aj tak:-) nestihol stuhnúť preto sa ešte zle krájal... dobrú chuť stojí za vyskúšanie:-))