Karamelovo-čoko-vajcový likér

Autor receptu: janazjarku

Mierne alkoholický nápoj vhodný ku dobrej kávičke a či koláčiku.

Postup

  1. Kondenzované mlieko dáme v plechovke variť do vody na 2 hodiny po uvarení dáme vychladnúť do studenej vody. POZOR otvárať až po vychladnutí , lebo už som raz bola opálená keď som bola nedočkavá :-D Vaječné žltka vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom . Do kondenzovaného mlieka vmiešame čokoládu podľa chuti mliečnu, alebo horkú a spojíme s vymiešanými žltkami. Čokoláda sa bez problémov roztopí, lebo to skaramelizované mliečko bude po otvorení určite trochu teplé.
  2. Tak a teda na zdravie varecháči ! Likérik som robila včera /aj som olízla/ , lebo moja svokruš má v nedeľu meniny , aby mohla pohostiť spoludôchodkyne . Ozi v tom mojom skončili čokoládový zajkovia zvyšený od Veľkej noci :-)