« Naspäť na tento recept

Karamelové veterníky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Takúto dobrotu som piekla pre svojich blízkych.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Do misy dáme variť vodu, mlieko, maslo, soľ miešame pokiaľ sa maslo nerozpustí. Stiahneme z ohňa a pridáme múku. Na miernom ohni varíme a miešame, aby nám cesto neprihorelo. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 1

Do cesta pridávame po jednom vajíčku, aby sa nám nezrazili.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 2

Prípravné cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 3

Plech vymastíme, nastriekame veterníky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 30-35 minút.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 4

Po upečení necháme vychladnúť.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 5

V troche mlieka rozmiešame žĺtky, vanilkové pudingy a uvaríme hustý puding. Ešte za horúca zľahka primiešame maslo a bielky. Necháme vychladnúť.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 6

Vanilkový krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Veterníky prekrojíme, nanesieme plnku.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 7

Deň predtým skaremelizujeme cukor, zalejeme smotanou na šľahanie. Miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Odložíme do chladničky do druhého dňa.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 8

Karamelovú smotanu vyšľaháme aj so stužovačom.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 9

Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou, nastriekame na vanilkový krém.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 10

Na karamelovu polevu skaremelizujeme cukor, zalejeme smotanou alebo mliekom. Necháme vychladnúť, postupne vmiešame práškový cukor do zhustnutia.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 11

Vrchné klobúčiky na veterníkoch namáčame alebo polejeme polevou. Dáme stuhnúť do chladničky. Keďže sa blíži pôst, tak sa treba ešte pred ním rozhodnúť či napečiete túto dobrotu. Dobrú chuť.
Karamelové veterníky (fotorecept) - obrázok 12

Suroviny




15
porcií
60
minút
príprava
30-35
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist