Karamelové pláty plnené gaštanovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Binex rozsypeme na silikónovú podložku (môžeme pridať drvené orechy, pistácie, mandle) a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 °C až do zhnednutia a spojenia. Po upečení dáme vychladiť, aby sa karamel dal lámať.
  2. Dáme variť smotanu na šľahanie, pridáme vanilkový cukor a jadierka z vanilkového struku (struk prerežeme pozdĺžne na polovicu a nožom zotrieme jadierka) a želatínu. Smotana by nemala vrieť. Smotanu dáme vychladiť.
  3. Gaštanové pyré vymiešame a pridáme vychladenú smotanu, ktorú jemne našľaháme do krému. Zmiešame s gaštanovým pyré a dáme vychladiť. Karamelové pláty nalámeme, preložíme gaštanovou penou, tanier ozdobíme čokoládou, rozmixovanými čerstvými figami, dozdobíme mätou a podávame.