Karamelové cukríky
	        Karamelky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          Postup- Formu (toto množstvo je na formu s rozmermi 22 x 13 cm) vystelieme papierom na pečenie a zľahka naolejujeme strany aj spodok (ideálne je mať olej v spreji). 
 - Maslo roztopíme v smotane v malom hrnčeku. V malom hrnci zmiešame cukor, vodu a kukuričný sirup. Za stáleho miešania na strednom plameni necháme zovrieť.  Teplomerom kontrolujeme teplotu karamelu, keď dosiahne 160 stupňov, odstavíme a postupne po častiach zašľahávame maslo so smotanou. Keď pridáme všetko
maslo so smotanou, zohrejeme na 115 stupňov. Vtedy karamelovú zmes odstavíme, nalejeme do pripravenej formy a necháme chladnúť.
 - Po polhodine môžeme na karamelky nasypať troška soli, prípadne nasekané oriešky alebo iné ozdoby. Necháme úplne stuhnúť, potom vyberieme z formy a nakrájame na kocky. Jednotlivé
karamelky zabalíme do papiera na pečenie
a skladujeme v chladničke.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |