Kapustový šalát - Салата със зеле и моркови

Autor receptu: alex37

Tento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj v zime, ale úplne najlepší je z jarnej kapusty napríklad aj práve teraz, keď sa už objavila aj čerstvá kapusta.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. kapustu nastrúhame na prúžky, mrkvu nastrúhame , nasekáme kôpor, najlepšie čerstvý zo záhradky, kto nemá rád kôpor, použije zelerovú alebo petržlenovú vňať. Šalát nasolíme a zalejeme vínnym octom a olivovým olejom. Ak nemáte, alebo nemáte v obľube vínny ocot, použiť môžete aj obyčajný ocot, alebo citrónovú šťavu. Šalát sa robí tak , aby mal čas prestáť, aby sa prepojili všetky chute :-) Je výborný k pečenému mäsu. Jednoduchá príprava, skvelá chuť, odporúčam ten kôpor, je fakt výborný.