Kapustový šalát

Kapustovo-cviklový šalát

Autor receptu: afataga

Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol ma tento šalát. Návšteve sa robili hrče za ušami a pýtala si rcp. :-). Dnes som ho zopakovala a nafotila, dá sa jesť aj samotný, alebo ako príloha k mäsu, šunke, plackám a pod.

10
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Kapustu, cibuľu a uhorky som nakrájala, cviklu som mala naloženú už nakrájanú, nálev som nepoužila. Pridala som pažítku, majonézu, soľ a korenie, pár kvapiek worčestru, riadne pomiešala, ochutnala a dala som ešte asi 1 kl citrónovej šťavy. Treba nechať odležať aspoň pár hodín.
  2. Malý jesenný pozdrav zo záhrady: