Kapustové rizoto

Kapustové rizoto po turecky (Lahanalı Pilav) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutné a jednoduché rizoto na turecký spôsob. Toto rizoto/pilav je moje obľúbené a robím ho veľmi rada. Je výborné samotné, ale aj ako príloha.* Mám tu jeden starý fotorecept, ale možno sa niekomu zíde aj ako obnovený videorecept.

5-6
porcií
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V panvici na oleji a masle opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme nakrájanú cibuľu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, ktorej má byť 600 g, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2 litrom vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca 25 minút.
  2. Keď je kapusta mäkká, pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody, keďže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300 ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekoľko minút stáť.
  3. Tento pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť !
  4. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube