Kapustové kapsičky :-) (fotorecept)

Autor receptu: baskag

Takýto podobný recept som videla pred pár dňami v Dámskom klube na STV1 a keďže som dostala od priateľovej maminy veľa domácej kyslej kapusty, hneď som zúžitkovala. Jednoduchý, rýchly recept na taštičky, môžete doplniť aj o prílohu- varené zemiačky s maslom....

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny...
  2. cibuľku, slaninku a klobásku si nakrájame na drobno...
  3. Cibuľku si opražíme na troške oleja, prihodíme slaninku a klobásku a za občasného miešania necháme podusiť. Medzitým si nakrájame vyžmýkanú kyslú kapustu tiež na drobnejšie a prihodíme do hrnca k mäsku s cibuľkou. Ja som mala pomer kapusta:slaninka/klobása asi 1:1. Posypeme troškou rasce. Soliť nemusíme lebo slaninka a klobáska sú už dosť slané... ale preistotu treba skontrolovať či je to dosť chutné:-P A dusíme spolu :)
  4. Medzitým si vyváľkame polku lístkového cesta. Ja som ten klasický obdĺžnik čo kúpite dala na polovicu a tú som vyváľkala do tvaru štvorca. Do stredu naplníme kapustičkou- nemusíme šetriť - však plnka je to naj! :-P
  5. Protiľahlé roky spojíme, a potom zas zvyšené dva spojíme a tým taštičku uzavrieme
  6. Z jedného lístkového cesta tak výjdu poriadne dve "kapsiská" :D Položíme na plech kde som dala papier na pečenie(alebo vymastíme plech), dobre potrieme vyšľahaným vajíčkom a dáme piesť na 200°C asi 15min. Lístkové cesto sa rýchlo upečie, len pozor aby sa prepieklo aj v mieste kde kapsičku prstami spájate.
  7. Vrch sa dá poprípade zviazať aj obarenou pažítkou, ktorá poslúži ako motúzik- ja som bohužiaľ nemala. A dobrú chuť ;)