Kapustnica s fazuľou mungo a vlašskými orechami

Autor receptu: mariana33

Trochu netradičné spojenie kapusty, fazule mungo a k tomu ešte aj vlašské orechy...ja som to asi prehnala s orechmi, tak mi kapustnicu viac zafarbili:o) ale aj napriek tomu je polievka chutná, diétna a zdravá....

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu si vopred namočíme. Kapustu a cibuľu nakrájame.
  2. Neviem nikde nájsť ostatné fotky, tak bude recept bez fotiek. Na oleji opečieme 2-3min. cibuľu. Pridáme hlávkovú aj kyslú kapustu, zalejeme vodou a dusíme 20min. Potom pridáme huby, najlepšie sušené, ja som použila zamrazené kuriatka, fazuľu mungo, roztlačený cesnak. Varíme ešte asi 30min...fazuľa musí byť mäkká. Nakoniec pridáme orechy, ale s nimi opatrne, veľmi farbia a chuťovo sú veľmi výrazné, stačí pár orechov, kapustnicu osolíme a necháme chvíľku postáť.