Kapusta Kimči (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

Za recept ďakujem @sjuz a @2010...toto je taká light verzia kórejskej nakladanej kapusty...pre Európu...

35 minút
príprava

Postup

  1. ...čínsku kapustu si rozoberieme a dobre v miske posolíme, zalejeme vodou a dáme do chladničky. Na druhý deň listy kapusty dobre poumývame (2x) pod tečúcou vodou a pripravíme si suroviny...
  2. ...zázvor, chilli, cesnak, rybaciu omáčku, trošku soli, cukor a sladkú mletú papriku dáme do mixéra. Odporúčam suché chilli papričky mixovať ako prvé, nebudú vám potom plávať v mixéri na vrchu a vy môžete vynechať nasledujúci bod... :-)
  3. ...chilli boli stále na vrchu a tak som celú zmes prepasíroval a stratili sa všetky tie pekné biele bodky :-)
  4. ...umyté listy kapusty v miske dobre obalíme rozmixovanou omáčkou. Sjuz odporúčala v rukaviciach, ale nemal som...
  5. ...natlačíme do fľaše a necháme pri izbovej teplote fermentovať...po 1-3 dňoch dáme do chladničky a môže sa jesť...z pôvodného receptu som vynechal ryžovú múku, nemal som a hladká mi tam nepasovala, ale čítal som, že kimči sa pripravuje na sto (tisíc) rôznych spôsobov, takže možno nevadí. Edit: po dvoch dňoch fermentovania ......výborná krehká kapusta, ale zároveň chrumkavá, obalená v sladkasto korenistej chilli omáčke...naozaj super. Neodporúčam jesť keď idete potom medzi ľudí, cesnak je v Kimči príjemne cítiť... :-) ...viac postrehov a informácií v komentároch pod receptom...dobrú chuť