Kapor na cesnaku

Autor receptu: lundzis

Tento recept mám od kamárata rybára a keďže aj môj priateľ je rybár, tak ten kapor sa vždy nájde u nás. Sľubujem, že sa budú za ušami oblizovať aj tí, čo túto našu slovenskú rybu príliš neobľubujú. Mám to vyskúšané :-)

Suroviny

Postup

  1. Očisteného kapra nakrájame na podkovičky a dobre nasolíme, pokoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Cesnakom v tomto prípade šetriť netreba. Ideálne je nechať takto pripravenú rybu nechať odstáť v chladničke do druhého dňa. Chute sa spoja a prejdú viac do mäska. No ak ten čas nemáme nevadí, výborné je to aj tak.
  2. Na panvici si rozpustíme maslo a sprudka na ňom osmažíme kapra. Potom si kapra preložíme do menšieho plechu alebo pekáčika a výpek nalejeme naň. Pečieme vo vyhriatej rúre dokým sa nám mäsko krásne neodeľuje od kostí. Čas som nikdy nemerala.
  3. Ako prílohu podáme varené zemiaky.