Káplán krémeš

Autor receptu: deni787

Krémeš patrí medzi moje obľúbené, lebo príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.Tento recept mám od svokry.Totiž to môj manžel krémeš má rád od malička.Ked má chuť na sladkosť,tak mu ho rada upečiem.

30-40
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. CESTO: 200g cukru,1 Palmarin,1prášok do pečiva,2 vajcia a 400g múky -zmiešame všetko spolu a vy pracujeme tuhé cesto.Pridáme toľko mlieka,aby bolo cesto dosť husté,aby sa nelepilo a dalo dobre rozvaľkať.Ked je cesto lepkavé,môžeme k nemu pridať ešte múku.Potom dôkladne cesto premiešame ešte raz a rozdelíme na 4 rovnaké časti.Každú časť pečieme zvlášť na plytkom plechu po jednom.
  2. Krém: 1BB puding -krabicu, 1 l mlieka a asi 4-5 lyžíc cukru / pridať cukor podľa chuti / zmiešame a uvaríme na hustú kašu.
  3. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme puding.Postup opakujeme s každým jedným cestom.Ked je natreté,tak ešte opatrne ho postláčame,aby sa puding na cesto lepšie prilepilo-spojilo. Najlepšie je ho krájať na druhý deň,aby sa cesto nerozpadlo-nedolámalo!! Já ho mám rada,ked je za čerstva chrumkavé.. Zákusok sa môže obliať čokoládou,alebo posypať s práškovým cukrom. Tento zákusok je vhodný s čajom,mlieko,kakaom,kávou alebo len tak samostatne. Prajem dobrú chuť!!