Káplán krémeš
Autor receptu: deni787
Krémeš patrí medzi moje obľúbené, lebo príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.Tento recept mám od svokry.Totiž to môj manžel krémeš má rád od malička.Ked má chuť na sladkosť,tak mu ho rada upečiem.
30-40 porcií |
45 minút príprava |
15-20 minút na 150-180 °C |
Postup
- CESTO:
200g cukru,1 Palmarin,1prášok do pečiva,2 vajcia a 400g múky -zmiešame všetko spolu a vy pracujeme tuhé cesto.Pridáme toľko mlieka,aby bolo cesto dosť husté,aby sa nelepilo a dalo dobre rozvaľkať.Ked je cesto lepkavé,môžeme k nemu pridať ešte múku.Potom dôkladne cesto premiešame ešte raz a rozdelíme na 4 rovnaké časti.Každú časť pečieme zvlášť na plytkom plechu po jednom.
- Krém:
1BB puding -krabicu, 1 l mlieka a asi 4-5 lyžíc cukru / pridať cukor podľa chuti / zmiešame a uvaríme na hustú kašu.
- Na upečené a vychladnuté cesto natrieme puding.Postup opakujeme s každým jedným cestom.Ked je natreté,tak ešte opatrne ho postláčame,aby sa puding na cesto lepšie prilepilo-spojilo.
Najlepšie je ho krájať na druhý deň,aby sa cesto nerozpadlo-nedolámalo!!
Já ho mám rada,ked je za čerstva chrumkavé..
Zákusok sa môže obliať čokoládou,alebo posypať s práškovým cukrom.
Tento zákusok je vhodný s čajom,mlieko,kakaom,kávou alebo len tak samostatne.
Prajem dobrú chuť!!