Kandizovaný zázvor

Autor receptu: takina

aktuálna protichrípková medicínka,zdroj z jednej oblúbenej tv relácie, doplnené literatúrou,prispôsobené našej rodine.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. očistíme zázvor, nakrájame na hrubšie slížiky,/asi ako hrubšie zápalky/
  2. Dáme do hrnca,zalejeme vodou aby boli dobre zaliate, varíme na miernom plameni asi hodinku. potom vodu zlejeme do druhej nádoby, odložíme vedľa.Odvážime zázvor a pridáme toľko práškového cukru koľko váži zázvor.dáme do panvice s neprilnavým dnom, pridáme trocha vody čo sme odložili .Pomaly varíme a varíme pokiaľ tekutina sa neodparí úplne skoro do sucha. Na vedľajšiu misu pripravíme práškový cukor a skoro suché zázvorové paličky poriadne obalíme, necháme vychladnúť,skladujeme v uzavretej sklenenej flaške. Dobrota len tak na mľsanie, ako prevencia, pri prvých príznakoch prechladnutia, boľavého hrdla.
  3. Vodu čo nám ostala po varení zmiešam v pomere 1:1 s kryštálovým cukrom, trocha prevarím a máme úžasný zázvorový sirup použiteľný do čaju a na rôzne iné dobroty.