Kandizovaný ďumbier (fotorecept)

Autor receptu: eldina

pre milovníkov tejto pikantnej chuti...:)

50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /ťažko sa mi písalo koľko čoho, lebo to nie je recept na váhu, ale závisí od Vás, koľko čoho dáte, podľa Vašej chuti/
  2. kým si očistíte ďumbier a nakrájate ho na asi 4-5 cm kúsky, dajte variť vodu/nie veľa, len aby bol ďumbier zaliaty vodou /..treba ho totiž prevariť v 4-5 vodách..aby z neho vyšlo čo najviac pikantnosti.../ja som si dala hned 2 hrnce na šporák, nech je to kratšie, potom som už len prehadzovala ďumbier naberačkou na penu z polievky/...vodu zakaždým meniť a nechať s ďumbierom chvíľu vrieť...
  3. ked je 5 x prevarený /ja som 5 x/-dať ho do hrnca a zaliať trochou vody a posypať cukrom tak, aby bol zvrchu prekrytý-nie viac/cukor sa ešte rozpustí/.../dala som asi za šálku cukru, neviem, nevážila som/..a tak nechať povariť asi 1/2 hodinu, sem tam premiešať...šťava zhustne..
  4. šťavu zliať, kúsky poukladať na mriežku, nech trochu stečú zo šťavy/nemám mriežku, improvizovala som sitkom/, do malej misky zmiešať vanilkový cukor a práškový cukor, kúsky v ňom namáčať a nechať vychladnúť na papieri na pečenie...
  5. sú fantastické a ani z nich nezjete veľa, trochu pikantnosti v nich totiž ostalo..:) ale mám rada takéto "zdravé" sladkosti..a ešte "tip"-môžte ho podávať ku šálke čaju, ako ozdobu, na zjedenie či vhodenie do čaju ..:)