Kanadské ražniči
Autor receptu: redakcia
400 g teľacej pečene
150 g šunkovej salámy
100 g cibule
100 g jabĺk
5 g oleja
soľ
Omáčka
60 g paradajkového pretlaku
mletá štipľavá paprika
sójová omáčka
worcesterská omáčka
Postup
- Pečeň nakrájame na plátky, potom na kocky, salámu nakrájame na rovnako veľké kocky ako pečeň.
- Cibuľu nakrájame na kolieska, jablká na plátky a potom na kocky. Pečeň rovnako pokvapkáme olejom a všetky suroviny striedavo napicháme na kovové ihly alebo na drevené špajdle.
- Vložíme ich pod rozohriaty gril a za občasného otáčania grilujeme asi 10 minút.
- Podávame obliate omáčkou z paradajkového pretlaku, mletej štipľavej papriky, sójovej omáčky a worcesterskej omáčky, s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.