Kaločajská
Autor receptu: zacharka
tak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním
ešte nestretla ani na nete, ani v mojej početnej knižnici s kuchárskymi knihami. tento príma
receptík mám z jedného maďarského magazínu s názvom Príma Konyha /č.11/a hneď ako
som ho zbadala, som ho aj cez víkend vyskúšala. a dopadlo to nejaksik takto:
6 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Spravíme si palacinky tak, ako bežne pripravujeme. z prvých troch surovín -z mlieka, múky a vajec. Pridávam aj trocha minerálky... Budeme potrebovať 9 kusov. Ostatné zjeme...
- pripravíme si tri plnky.
Orechová plnka: orechy zalejeme 0,75 dcl horúcim mliekom, pridáme 40 g cukru, citr. kôru, hrozienka, a um.
Maková plnka: mak zalejeme 0,75 dl horúcim mliekom, pridáme 40 g cukru, citr. kôru a hrozienka.
Tvarohová plnka: 40 g cukor, kôra + hrozienka. kto má rád šťavnatejší závin, môže si pridať višne do makovej aj tvarohovej plnky.
- plnky rozdelíme, natrieme po tri palacinky s každou plnkou. zrolujeme a konce odrežeme- asi 1 cm.
- Na kuchynskú utierku položíme rozvaľkané cesto. 15 cm od kraja poukladáme tesne za sebou orechové palacinky. vedľa ne makové a tvarohové dáme navrch. Závin zavinieme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170-180°C, 20 min.
Podávame s čokoládovým pudingom alebo vanilkovou polevou..