Kakaovo-tvarohová torta

Autor receptu: jajaem

Chcela som spraviť prekvapenie pre môjho milého než sa vráti z práce, tak som sa pustila do pečenia. Tvarohové my radi a táto kontrastná kombinácia echt kakaového korpusu a bieleho krému sa mi tak zapáčila, že som ju musela hneď skúsiť. Je to vynikajúca tortička, priateľ povedal, že si práve zvolil "sladkého favorita" :)

14
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, potom pridávame olej a vodu a šlaháme. Vysypeme múku s PDP a kakaom, riadne vyšľaháme a vylejeme do pečiacim papierom vyloženej formy (len spodok vyložíme , BOKY v žiadnom prípade NEMAŽEME - korpus nám zostane krásne rovný). V pôvodnom recepte nebola udaná teplota ani čas, ale ja som piekla na 180 °C a ku koncu som tomu dupla na 200°C. Každá trúba pečie inak, asi sa opakujem, ale určite mi dáte za pravdu :) Treba skúsiť špajdlou, či je korpus upečený.
  2. Po vytiahnutí z trúby nožíkom prejdeme po okraji formy, aby sme cesto oddelili od formy. Vyklopíme a vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti.
  3. Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, smotanu a vytvoríme hladkú masu. Spodný korpus namažeme polovicou krému, prikryjeme vrchným korpusom a zvyšok krému dáme na vrch a necháme v chladničke stuhnúť. Kým tuhne pripravíme si polevu . Roztopené maslo zmiešame s cukrom, kakaom a vodou, necháme trochu vychladnúť. Rozotrieme na stuhnutú tortu , prípadne ešte dozdobíme a dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Poleva má byť tak lesklá a hladká ako na obrázku, ale ja som pridala málo vody, tak som ju mala hustejšiu, preto som vrch posypala Grankom.
  4. V pôvodnom recepte sa píše do polevy miesto vody rum, ale nebudem kupovať kvôli 2 PL celú fľašku :D