Kakaovo-šľahačkové kocky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Šťavnaté a veľmi jemné kakaové kocky..recept som dostala od susedky a som ho trošku pozmenila, lebo práve na taký smotanový sme dnes mali chuť..

10
porcií
120 minút
príprava
20+15 minút
na 180+160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo,cukor a 2 žltka som vymiešala do hustej peny.
  2. Do žltkovej masy som opatrne primiešavala striedavo, múku s práškom do pečiva,mleté orechy a kakao.
  3. Z 8 bielkov som si vymiešala tuhý sneh..
  4. Opatrne som vmiešavala sneh do cesta, aby som ho nepolámala..
  5. Hotové cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom...plech má rozmery 22x33 cm..Trúbu som rozohriala na 180 st. a koláč sa piekol 20 min..
  6. Pokial sa koláč piekol, vymiešala som ostatných 6 žltkov so 6 lyžicami cukru do peny..koláč som po 20 min. vytiahla z trúby , ešte na horúci som vyliala žltkovo -cukrovú masu a vrátila do trúby na dopečenie. Teplotu v trúbe som znížila na 160 st. a koláč sa skôr sušil, ako piekol...povrch upečeného cesta má vyzerať ako usušený...
  7. Upečený koláč som nechala vychladiť a zatial som si urobila krém...zo 4 lyžíc vody,2 lyžíc kakaa,100 g. cukru a 1/2 dl amaretového likéru som uvarila hustý krém, Tento som nechala vychladiť. Keď vychladol vmiešala som šlahačom do neho 150 g,masla..tento krém som natrela na vychladnutý koláč..takto upravený koláč som dala na 3 hodiny do chladničky..
  8. Zo 4 dl šlahačky a 4 lyžíc cukru som vyšlahala tuhú hmotu, ktorú som natrelana koláč a vrch som posypala čoko struhlinkami...pred krájaním, som ho znova dala do chladničky na jednu hodiinu..
  9. Vychladený zákusok som pokrájala na kocky...prajem vám dobrú chuť..