Orechový zákusok

Kakaovo-orechové rezy s rumom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som piekla veľmi dávno podľa rád mnohých Varecháčok, ktoré ho spoznali ako retro zákusok z cukrárni.* S mojou maminkou som chodila do cukrárne na túto pochúťku. Dnes som ho ale nepoliala celý čokoládovou polevou, ako ho predávali v cukrárni. Vyskúšala som ho trošku vynoviť. Ale veru chutí parádne.

25
porcií
60 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
  2. Rúru som dala vyhriať na 180 °C a piekla 12 minút. Takto som postupovala aj pri ďalších korpusoch. Po upečení som všetky 3 korpusy nechala chladiť na mriežke.
  3. 1. Krém: V mlieku som vymiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu. Kašu som zakryla fóliou a nechala som ju vychladiť. Keď kaša vychladla. vložila som ju do mixéra a dobre som ju vymiešala do hladka. Maslo s cukrom som vymiešala do penista a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu. Napokon som pridala mleté orechy a rum.
  4. 2. krém: Na orechovo-rumový krém som do mixéra vložila orechy, cukor, maslo a rum. Všetko spolu som dobre do hladka vymiešala.
  5. Krém č. 1 som rozdelila na 2 časti. Z toho za 4 PL som si odložila na zdobenie. Krém č. 2 som uložila do misy.
  6. Prvý korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim malinovým lekvárom.
  7. Keď lekvár stuhol, natrela som naň prvú časť krému č. 1.
  8. Položila som druhý korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  9. Na lekvár som natrela druhú časť krému a zakryla som ho tretím korpusom.
  10. Tretí korpus som natrela horúcim lekvárom.
  11. Na lekvár som natrela orechovo-rumovú masu (krém č. 2). Zákusok som vložila do chladničky stuhnúť. Keď krémy stuhli, na vrchný krém som položila papier na pečenie a krájaciu dosku a zaťažila som 2 kg cukru. Takto zostal v chladničke do druhého dňa.
  12. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila do chladničky stuhnúť.
  13. Krájala som ho horúcim mokrým nožom na rezy.
  14. Prajem vám dobrú chuť.