Kakaové košíčky

Kakaové košíčky s vaječným krémom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
10–12 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, ktoré má izbovú teplotu, vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká zmes. Potom pridáme múku zmiešanú so soľou, s kakaom a Maizenou. Vymiešame cesto, ktoré necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  2. Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami (volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna). Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou cesto popicháme, potrieme zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlatista.
  3. Krém: Z vajec, kryštálového cukru a zo šťavy nad parou vyšľaháme metličkou krém. Treba dávať pozor na jeho teplotu, nemal by mať viac ako 65 °C. Odložíme a postupne doň všľaháme ponorným mixérom maslo izbovej teploty.
  4. Vychladnuté upečené košíčky naplníme krémom. Ak použijeme pasterizovanú vajcovú zmes, dezert v chladničke vydrží dva–tri dni. Do krému môžeme použiť aj inú šťavu ako bergamotovú, napríklad pomarančovú, jahodovú, malinovú. Pozor – nie džús.