Kakaové košíčky
Kakaové košíčky s vaječným krémom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
10–12 minút na 160 °C |
Postup- Maslo, ktoré má izbovú teplotu, vyšľaháme s cukrom.
Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká
zmes. Potom pridáme múku zmiešanú so soľou, s kakaom a Maizenou. Vymiešame cesto, ktoré necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami (volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna). Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou cesto popicháme, potrieme
zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlatista.
- Krém: Z vajec, kryštálového cukru
a zo šťavy nad parou vyšľaháme metličkou krém.
Treba dávať pozor na jeho teplotu,
nemal by mať viac ako 65 °C.
Odložíme a postupne doň všľaháme ponorným mixérom maslo
izbovej teploty.
- Vychladnuté upečené košíčky naplníme krémom.
Ak použijeme pasterizovanú vajcovú zmes, dezert v chladničke
vydrží dva–tri dni. Do krému môžeme použiť aj inú šťavu
ako bergamotovú, napríklad pomarančovú, jahodovú,
malinovú. Pozor – nie džús.
|