Kakaové košíčky s drobným jesenným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: alexola

...konkrétne s malinami, zbieranými 8.10. a domácim zeleným hroznom. Veľmi som spokojná aj s cestom na košíčky, ktoré sa nedrobí a je chutné, preto vám posúvam tento odskúšaný recept.

40ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku s práškom do pečiva zmiesime s vajcom, cukrom a maslom na jednotnú hmotu.
  2. Primiesime kakao a mlieko a cesto zakryté mikroténovým sáčkom odložíme na pár minút do chladničky.
  3. Uvaríme si krém na plnenie košíčkov: v časti mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtky, ostatné mlieko (väčšiu časť) zahrejeme v hrnci spolu s cukrom a následne obe spolu uvaríme na pudingovú kašu. Odstavíme a pridáme marcipán (kúsky- je ich vidno na fotke na vareške). Necháme vychladnúť. Proti vytvoreniu "kožky" na pudingu možno zabojovať plátkom masla na povrchu horúceho pudingu alebo zakrytím pudingu mikroténovým sáčkom- priamo na puding.
  4. Kakaové cesto z chladničky rozvaľkáme a vykrajujeme na potrebnú veľkosť.
  5. Vložíme do suchých formičiek a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
  6. Do uvareného a vychladnutého pudingu vmiešame likér a zmäknuté maslo, túto plnku dáme do vrecúška a plníme ňou košíčky.
  7. Dozdobujeme vybraným ovocím.
  8. Pokiaľ košíčky nie sú určené na rýchly konzum, odporúčam najmä ovocie potrieť želatínou.